Endodoncia mikroskopike është një teknikë moderne për funksionimin endodontik me vizualizim të shkëlqyeshëm.

Shikimi i kanaleve dhe matja e thellësisë janë të domosdoshme për kujdesin.

Ashtu si përdorimi i digës së latexit, një element thelbësor për suksesin e trajtimit, mikroskopia moderne gjithashtu bën të mundur identifikimin e kanaleve që nuk mund të vlerësohen në shikimin normal. Këto kanale shtesë duhet të trajtohen si kanalet e tjera kryesore për trajtim të suksesshëm.

Këtu mund të shihni tre faza të mbylljes së kanalit endodontik deri në majë. Vulosja e kanaleve është thelbësore gjatë gjithë udhëtimit të tyre për kujdesin e duhur Endodontik. Më pas, pas mbylljes së kanaleve, zona e ndarjes dhe baza e kurorës vuloset me materiale rezistente. Faza e fundit karakterizohet nga rindërtimi i zgavrës së kurorës, atëherë kryhet një rindërtim konservativ

This post is also available in: English Italian