Protezat dentare të fiksuara ose kurorat dentare

Protezat dentare përdoren si për të zëvendësuar dhëmbët natyralë ashtu edhe për të përmirësuar estetikën e dhëmbëve, kur dhëmbët dëmtohen, por ato përsëri janë të rikuperueshme. Kurorat dentare janë restaurime artificiale që zëvendësojnë përgjithmonë dhëmbët e thyer, të humbur ose të copëtuar.

Ato janë veshje që tejkalojnë dhëmbin origjinal. Kurorat mund të jenë prej qeramike zirkoni, qeramike metali, qeramike prej ari ose tërësisht qeramike. Përveç zëvendësimit të një dhëmbi në përsosmëri, ata janë gjithashtu në gjendje të kopjojnë bukurinë e tij natyrore. Protezat dentare të fiksuara përfshijnë kurora dhe ura të fiksuara në dhëmbë natyralë dhe ato të fiksuara në implantet e integruara të kockave.

Ato janë proteza të përhershme të dhëmbëve: ato janë çimentuar në dhëmbë natyralë ose rrënjë artificiale, kështu që nuk mund të hiqen.

Protezat Fikse Dentare në dhëmbë natyral

E quajtur në gjuhën dentare “urë”, kjo protezë çimentohet në dhëmbë natyralë, të cilët veprojnë si shtyllë. Për protezat dentare në dhëmbë natyralë përdoren kurora metalike-qeramike ose zirkoni-qeramike. Në dhëmbët natyralë, të cilët duhet të mbështesin dhëmbin artificial, vendosen kurora në anët e brendshme, midis të cilave do të futet dhëmbi që mungon.

Proteza dentare e fiksuar në implantet

Kur mungojnë disa dhëmbë, një zgjidhje është proteza fikse e çimentuar në një implant, e vendosur në një rrënjë artificiale në të cilën është siguruar dhëmbi zëvendësues. Implanti më i mirë është oshointegruar, i krijuar në titan, një metal që bashkohet me kockën.

Implantet e integruara në kockën mandibulare dhe maksilare lejojnë një qëndrueshmëri të plotë të protezës dentare

Proteza All on 8

Proteza All on 8 përbëhet nga 8 implante dentare për secilin hark dentar. Shtë një procedurë optimale për pacientët që kanë humbur të paktën 80% të dhëmbëve të tyre natyralë. Implantet mbështesin një urë fikse (të përhershme) prej 12-14 dhëmbësh.

Së pari implantet do të vendosen në nofull, me një protezë të përkohshme. Pastaj lidhet një urë dentare ose një overdenturë e lëvizshme. Ndërhyrja zgjat nga 2 deri në 4 orë.

Proteza All on 6

Proteza All on 6 janë proteza të përhershme që përdorin 6 implante dentare për harqe dentare. Në një seancë të vetme – ose në çdo rast brenda 24 orësh – pacienti do të ketë dhëmbë të përkohshëm, të cilët më pas do të zëvendësohen, pas rreth 3 muajsh pas operacionit, me protezën përfundimtare.

Proteza All on 4

Nëse protezat e lëvizshme të dhëmbëve shpesh mund të çojnë në një sërë shqetësimesh për pacientin, të tilla si qëndrueshmëria e pamjaftueshme e dhëmbëve brenda gojës ose bezdisja e detyrimit për të hequr gjithmonë protezën për të kryer higjienën orale.

Ajo gjithashtu mund të marrë përsipër një problem estetik psikologjik, veçanërisht në pacientët më të rinj të detyruar të mbajnë “protezat”. Implantologjia e katërt është një teknologji moderne dentare që ju lejon të rehabilitoni harqe të tëra të dëmtuara dhe / ose shumë të komprometuara, apo edhe pa dhëmbë. Teknika all on four karakterizon një procedurë të menjëhershme të ngarkesës e cila konsiston në pozicionimin e 4 implanteve në pozicione specifike strategjike me një ndërhyrje të vetme. Prandaj inicialet jane All-on-4: all-on-4.

Avantazhet & Benefitet e Protezave All On 8 dhe All on 6

  1. Ndryshe nga protezat e lëvizshme dhe urat fikse, të cilat mbështeten në çamçakëz ose përdorin dhëmbë ngjitës natyralë si spiranca, të mbrojturat All on 8 futen në nofull.
  2. Rrënjët artificiale të protezave janë të qëndrueshme, si rrënjët natyrore.
  3. Ato përmirësojnë përtypjen, dhe çdo veprimtari tjetër orale gjatë gëlltitjes dhe të folurit.
  4. Operacioni është i shpejtë dhe koha e shërimit është e shpejtë.
  5. Protezat janë identike me dhëmbët natyralë dhe ju mund të buzëqeshni përsëri si më parë.

Para dhe Pas

Lini nje takim, plotësoni formen e meposhtme.

    This post is also available in: English Italian