Implantologjia - Implantet dentare: fazat dhe përparësitë

Implantet dentare janë një teknikë moderne dentare e përdorur për të rikthyer funksionin e plotë përtypes dhe një buzëqeshje të re te pacienti.

Dhëmbi natyral formohet nga dy pjesë: kurora, pjesa e dukshme dhe rrënja e përfshirë në kockën e nofullës së sipërme ose të poshtme. Një implant dentar zëvendëson rrënjën e dhëmbit: pra është një rrënjë artificiale, e futur në mandibul ose në nofull. Zakonisht është një vidë aliazh titani ose aliazh titani, një material biokompatibil që zvogëlon inflamacionin dhe alergjitë në zgavrën me gojë, integrohet në mënyrë të përsosur me kockën dhe i reziston çdo presioni për shkak të montimit.

Nga çfarë është bërë implanti dentar?

Implantet dentare përbëhen nga 3 pjesë:

 • Rrënja artificiale ose hardhia: në realitet, me implant, nënkuptojmë hardhinë e futur në kockën mandibulare, e cila më pas zëvendëson rrënjën natyrore që mungon. Mund të jetë me gjatësi të ndryshme, në varësi të nevojave anatomike të pacientit. Mund të jetë prej titani ose zirkoni.
 • Një strukturë mbështetëse: është elementi që lidh implantin me kurorën dentare. Një pjesë është brenda gingivës, tjetra del si një kunj mbi të cilin do të fiksohet kurora.
 • Kurora qeramike dentare është identike me dhëmbin natyral, aq sa nuk do të gjeni dallime estetike.

Cilat janë fazat e procedurës kirurgjikale për futjen e implanteve?

Futja kirurgjikale e këtyre implanteve është e shpejtë dhe kryhet nën anestezi lokale në pak minuta.
Le të analizojmë tani se si kryhet procedura për futjen e një implanti dentar:

 1. Gingiva e prekur anestezionohet.
 2. Një prerje e vogël bëhet në këtë zonë për të ndarë mishin e dhëmbëve nga kocka.
 3. Me një prerës topi, pjesa e jashtme e kockave fillon të gdhendet.
 4. Kur formohet vrima, ajo zgjerohet me të tjerët. dy
 5. Kocka hidratohet gjatë gjithë operacionit për të shmangur ngrohjen.
 6. Zgjeron vrimën me një kalibër për të arritur madhësinë e dëshiruar.
 7. Implanti futet në çarjen e sapo krijuar. është i dehur me pajisjen e transportit.
 8. Pajisja hiqet. Në implantin dentar vidhoset një vidë që do të ndihmojë gingivën gjatë shërimit.
 9. Qepjet do të aplikohen për të mbyllur të gjithë implantin në një mënyrë fikse.
  Kur puna të përfundojë, do të duhet rreth një muaj për të rigjeneruar plotësisht çamçakëzin.
 10. Vida e futur më parë është e hequr.
 11. Përshtypja e pozicionit të implantit merret brenda dentaturës.
 12. Zgjidhet madhësia e duhur e dhëmbit të ri.
 13. Qepjet nxirren pas një jave.

Përparësitë e implanteve dentare

 1. Implantet dentare mund të zëvendësojnë një ose më shumë dhëmbë, deri në të gjithë harkun që mbulon të gjitha funksionet e tij, nga përtypja në anën estetike.
 2. Implantologjia dentare ju lejon të merrni dhëmbë që janë aq karakteristikë dhe natyralë sa dhëmbët.
 3. Shkalla e suksesit e gjetur në këtë terapi është shumë e lartë, rreth 99.9%.
 4. Implanti nuk prek dhëmbët e tjerë, ndryshe nga urat.
 5. Ata arrijnë të sigurojnë stabilitet të përsosur dhe të parandalojnë artropatinë.
 6. Qëndrueshmëria është shumë e rëndësishme: implantet gjatë gjithë jetës në shumicën e rasteve janë një zgjidhje përfundimtare.
 7. Implantologjia dentare, pra, mund të konsiderohet si një zgjidhje përfundimtare

Disa Shembuj

Para dhe Pas

Lini nje takim, plotësoni formen e meposhtme.

  document.getElementById( "ak_js_2" ).setAttribute( "value", ( new Date() ).getTime() );

  This post is also available in: English Italian